Napitak od prženog Ječma i Cikorije
- Proizvod iz grupe: Kafa i Čajevi
- Dostupna količina: 100
Cikorija je višegodišnja biljka iz porodice glavočika, prirodno rasprostranjena po celoj Evropi. Dok se njeni listovi koriste u kulinarstvu za pripremu salata, a karakteristični modri cvetovi za ukras jelima, njen koren se, takođe, koristi kao polazna sirovina za izradu kavovina (surogata kafe). Prilikom jesenje berbe cikorije, njen koren se pažljivo čisti i usitnjava da bi se mogla ujednačeno ispržiti. Dobijene kockice se dalje melju do dobijanja fine granulacije, koja omogućava pripremu klasičnog napitka.
Divka je mešavina, prženog ječma i korena cikorije, za belu kafu sa prirodno visokim sadržajem inulina iz cikorije. U sastav Divka kafe ulazi: prženi ječam 70%, prženi koren cikorije 30%. Sadrži najmanje 40% ekstrakta topivog u vodi. Sadrži 2 – 4% inulina iz cikorije.
- Roba na merenje:
- 100
- Vrsta pakovanja:
- Rifuz



